Sezeryan Sonrası Vajinal Doğum Neden Tercih Edilmelidir ?

Sezeryan Sonrası Vajinal Doğum Neden Tercih Edilmelidir ?

Sezaryen bir çok nedenle yapılmasına rağmen günümüzde sezaryen nedenleri arasındaki en büyük payı eski sezaryen hastaları oluşturmaktadır. Sezaryen sonrası normal doğum gerçekleştiğinde,  anne tekrarlanan sezaryenin tüm risklerinden korunmuş olur. Bunlar arasında daha kısa sürede toparlanma ve günlük yaşama dönme, normal aktivitelere dönme süresinin daha kısa olması, enfeksiyon riski ve kan kaybının azlığı sayılabilir. Bunun yanında , çok sayıda çocuk sahibi olmayı planlayan çiftler için tekrarlayan sezaryenin arttığı risklerden korunulmuş olunur. 

" Sezaryen ile en fazla 3-4 doğum yapılabilir " söyleminin açıklamasıda şudur; Tekrarlayan sezaryen sayısı arttıkça; komşu organlar olan , mesane ve barsak yaralanmaları , plasenta ile ilgili aşırı kanama ve kan kaybına  hatta rahmin alınmasına kadar gidilebilecek komplikasyonlar artar. Bu nedenle , her tekrarlayan sezaryen, ciddi riskler taşır.

SSVD (Sezeryan Sonrası Normal Doğum) Tek koşul kılavuzların önerdiği kurallara uygun bir doğum yapılması. İster 1.SSVD olsun, ister 3. SSVD olsun öneriler ve önlemler değişmez . Yedekte kanın bulunmadığı, çocuk doktorunun devamlı hastanede olmadığı, acil ameliyat masasının, anestezi uzmanının ve diğer ameliyathane ekibinin hazırda beklemediği SSVD doğumlarını güvenli bulmuyoruz. Acil bir durumda 5-10 dk gibi kısa bir sürede sezeryana geçilebilmesi için tüm bu koşulların baştan hazır olması gerekir. 

SSVD 'yi tercih eden siz değerli hastalararımızın eksik ve yanlı bilgilerle donatılmasını, SSVD 'yi sadece ve sadece uygun koşullarda destekleyen değerli sağlık personellerinin özverili çabalarının, anne ve çocuk sağlığını korumaktan başka bir amacı olmadığının anlaşılmasını ve değerlerinin farkında olunmasını temenni ederiz.

Diğer Yazılarımız

Menopoz Dönemi ve Beslenme
Gestasyonel diyabet

Gestasyonel diyabet her 7 gebelikten birini…

Devamı
Menopoz Dönemi ve Beslenme
Sağlıklı Bir Yaşam İçin Aile Hekiminizi Erken Tanıyın

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi…

Devamı
Menopoz Dönemi ve Beslenme
Chia tohumu yeni bir süper yiyecek mi?

“Chia tohumu” yeni bir süper yiyecekmi?Chia…

Devamı